Virtualizare/Cloud

In prezent, in majoritatea companiilor, departamentele IT sunt presate pentru gasirea de solutii viabile in vederea scaderii costurilor si alinierii la cerintele de business ale organizatiei. In aceste conditii, lipsa spatiului fizic pentru echipamentele hardware, consumul ridicat de energie, costurile ridicate de intretinere si mentenanta devin niste obstacole greu de depasit pentru orice manager IT.

Solutia acestor probleme este data de SOLUTIILE DE VIRTUALIZARE. Prin virtualizare, mai multe sisteme de operare si aplicatii pot sa functioneze pe un singur server fizic, ceea ce determina ca rata de utilizare a hardware-ului sa creasca de la 10 - 80%. Virtualizarea nu inseamna numai cheltuieli mai scazute, ci si flexibilitate mai mare.

Beneficiile unei solutii de virtualizare sunt:

 1. Reducerea investitiilor in hardware si a costurilor de exploatare ;
 2. Diminuarea costurilor aferente consumului de energie ;
 3. Reducerea spatiului alocat server-elor;
 4. Investitii reduse in resurse de monitorizare si administrare a server-elor;
 5. Scaderea timpilor de nefunctionare si imbunatatirea gradului de recuperare a datelor in caz de nevoie fara insa a fi necesara o crestere a costurilor pentru redundanta;
 6. Reducea timpului necesar pentru instalare, administrare si mentenanta ;
 7. Flexibilitate mai mare;
 8. Amortizarea mai rapida a investitiei.

Va punem la dispozitie una sau o combinatie de solutii bazate pe tehnologiile de virtualizare:

 1. Microsoft HyperV (virtualizare de desktop, server si aplicatii);
 2. VMWare (virtualizare de desktop, server, storage);
 3. Citrix (virtualizare de desktop si aplicatii).

CLOUD COMPUTING este un domeniu relativ nou, dar de mare viitor. Este solutia pe care marile companii, si nu numai, o adopta pentru a simplifica infrastructura de retea, necesara pentru desfasurarea activitatii, pentru a reduce costurile echipamentelor si a intretinerii lor.

De multe ori, angajati ce nu se afla in incinta companiei au nevoie sa acceseze o resursa locala si aceasta nu este disponibila din diverse motive. Gazduirea acestor resurse in cloud rezolva aceste probleme.

Exista mai multe tipuri de Cloud Computing, in functie de serviciile pe care le ofera, de implementarea lor si de arhitectura.

Specialistii nostri va pun la dispozitie diverse solutii de cloud; de la solutii simple la cele complexe, inclusiv construirea propriilor dumneavoastra solutii de cloud.