Solutii Tiparire in Braille

Alfabetul Braille, este un sistem de scriere folosit de cei cu deficienţe de vedere. Literele sunt compuse din puncte ieşite în relief care pot fi simţite cu ajutorul degetelor.

Sistemul a fost creat de Louis Braille în 1825 si se bazează pe o matrice de şase puncte aranjate pe două coloane de câte trei puncte.

Exista foarte multe produse ce necesita inscriptionate pe ambalaj denumirea in Braille, pentru unele este chiar impus de catre legislatie. Se intampla ca unele produse, in general de import, care se supun acestor reguli sa nu contina particularitate deoarece in tara de origine nu este obligatoriu sau aceasta inscriptie sa existe dar denumirea sa fie intr-o alta limba. In acest caz ar trebui refacut ambalajul conform legislatiei din tara in care se comercializeaza. Cand exista loturi mici de asemenea produse, de obicei e mai complicat si costisitor refacerea amablajului si solutia optima ar fi crearea unor etichete autocolante care sa contina informatia necesara in Braille. Aceste etichete sunt transparente si nu afecteaza amabalajul original.

Al doilea exemplu ar putea fi necesitatea diverselor institutii de a tipari diverse materiale, in principal de mic sau mediu tiraj, in Braille. In astfel de cazuri, apelarea la o tipografie este costisitoare, solutia optima fiind tiparirea locala.

Noi va oferim solutiile:

  1. Imprimante ce pot tipari pe suport de hartie;
  2. Imprimante ce pot tipari pe suport plastic autocolant;
  3. Consumabile.

Pentru orice proiect implementat sau echipament vandut, asiguram suport tehnic atat in prioada de garantie, cat si post-garantie.