Migrare Date

Cu timpul, activitatea companiei se dezvolta iar atunci, majoritatea aplicatiilor software devin mai complexe, echipamentele hardware necesita up-grade sau chiar inlocuirea lor.

La un moment dat, pentru a optimiza performantele, scalabilitatea, disponibilitatea, securitatea, fiabilitatea si capacitatea de recuperare, trebuie luat in considerare un up-grade, ceea ce poate conduce la migrarea datelor. Migrarea datelor este o activitata importanta intr-un astfel de proiect.

Astfel putem avea:

 1. Migrare Sistem de Operare;
 2. Migrare Virtual Machine;
 3. Migrare Active Directory;
 4. Migrare Exchange Server;
 5. Migrare Baze de Date;
 6. Migrare Web Server / e-mail server;
 7. Migrarea datelor de pe un echipament pe altul.

Intr-o operatiune de migrare a datelor este foarte important ca toate functionalitatile oferite de vechiul sistemul sa fie adecvate noului sistem.

Migrarea datelor este etichetata ca fiind un proces punctual, insa realitatea ne contrazice adeseori, multe setari particularizate ale server-elor, sistemelor de operare, politcilor de securitate, bazelor de date pot conduce incompatibilitati intre vechiul sistem si noul sistem. Astfel trebuie acordata atentia corespunzatoare, sa se urmeze o abordare structurata si metodica, sa se ia toate masurile de securitate si posibilitatile de RESTORE atunci cand are loc un proces de migrare a datelor.

Migrarea datelor include urmatoarele etape:

 1. Audit;
 2. Formarea unei echipe active;
 3. Descrierea procedurilor existente;
 4. Efectuarea copiilor de siguranta si testarea restaurarii lor;
 5. Descreierea procedurilor de instalare a noilor sisteme;
 6. Instalarea si configurarea noilor sisteme;
 7. Migrarea datelor;
 8. Testarea;
 9. Instruirea personalului beneficiarului dupa noile proceduri;
 10. Inceperea utilizarii noilor sisteme;
 11. Monitorizarea functionarii noilor sisteme.

Specialistii nostri pot asigura serviciul de migrare al datelor in conditii sigure si optime fara afecta continuitatea activitatii companiei dumneavoastra.