Marketing Online

Internetul a devenit un mediu primordial pentru a atrage clienti la nivel global. Companiile au la dispozitie diferite metode, unele eficiente altele mai putin, pentru a comunica cu potentialii clienti.

Marketing Online nu inseamna doar publicitate online, ci folosirea eficienta a instrumentelor de marketing online potrivite pentru fiecare situatie si fiecare set de obiective. Si toate acestea avand in vedere strategia de marketing generala sau aplicarea ei la mediul online.

O campanie de marketing are in principal obiectivele:

 1. Identificarea – intelegerea cerintelor consumatorului;
 2. Alegerea segmentului de piata – profilul consumatorului este influentat de mai multi factori (ex. varsta, nivel de educatie, profesie, etc);
 3. Anticiparea – analiza continua si detaliata a pietei online pentru a fi la zi cu schimbarile profilului consumatorului;
 4. Satisfacerea – succesul campaniei de marketing online.

Pentru a obtine un succes al unei campanii de marketing, pornind de la principalele obiective, vom folosi intens instrumentele de marketing online cum ar fi:

 1. Comunicare online – copywriting, buzz marketing, community marketing, social media marketing, blog marketing
 2. E-mail marketing (publicitate in newslettere, construirea de baze de date cu permisiune, programe de email marketing)
 3. Display advertising (detalii in pagina dedicata acestui serviciu)
 4. Blogvertising (detalii in pagina dedicata acestui serviciu)
 5. Contextual advertising ("cuvinte subliniate" sau bannere CPC pe site-uri/blog-uri)
 6. Search marketing (AdWords/AdSense, SEO, dezvoltare de continut)
 7. Web analytics (implementarea de programe de analiza care sa va ofere cifre utilizabile, interpretarea analizelo)
 8. Online research (calitative sau cantitative)
 9. Usability testing & consultancy (analize punctuale sau generale, teste cu utilizatori reali)
 10. Online reputation monitoring (rapoarte de monitorizare, evaluare, consultanta pentru imbunatatirea reputatiei online)

Suntem mereu la curent cu ultimele tehnologii in domeniu, suntem in permanenta deschisi spre noi perspective de parteneriat, ceea ce ne ajuta sa oferim intotdeauna servicii de calitate in ceea ce priveste Marketing Online.